srijeda, 23.06.2010.

E3 2010

MICROSOFT press conference
Mogla bi reči, da me ove godine Microsoftova pressica najviše impresijonirala, što se tiče same prezentacije igara i novog xbox sadržaja, toliko i same organizacije cijelokupne konferencije.
Počelo je žestoko, i to sa najavom novog Call of Duty-a: Black Ops. Iako nisam fan CoD-a, tako mi ni ovaj nastavak nije bio nešto impresivno. Trailer je prikazao kozlanja po tunelima, a zatim napucavanja sa helikopterom. Morala sam primjetit da su si poprilično velikog truda dali na detaljima krajolika u kojem se igra odvija. Igra izgleda relativno dobro, i mislim da zagriženi CoD igrači budu i više nego zadovoljni. Dobra vijest je, da nakon izlaska black Ops-a dolazi DLC sa mapama za XBox360.

Zatim se pozornica zacrnila, i nekoliko trenutaka nakon toga smo ugledali našeg poznatog japanca sa lošim ukusom za naočele - naravno, Hidea Kojimu. Pitate se što Kojima radi na Microsoftovoj pressici? E to sam se i ja pitala prošle godine. Naime, novi naslov Metal Gear Solida, pod nazivom Metal Gear Solid: Rising je najavljen i za XBox360. U Risingu glavnu ulogu nema Snejk (iliti Šolid Šnejk), nego cyborg ninja - Raiden. Raiden mi je bio oduvijek jedan od dražih likova u gaming industriji, pa čak i nakon drugog nastavka Metal Geara, gdje su ga skinuli do gola.
Naravno, da sve ne ostane samo na Kojiminom lošem engleskom, prikazali su i odličan trailer. Naime, raiden bude rezao sa svojom katanom sve; od lubenica, ljudi, glava, ruka i nogu... i to sve budemo mi mogli određivat kako čemo izrezat. Zanimljivo jelda. Rising je najavljen negdje u 2011. godini. I ovdje je trailer, pa Raidenoljubimci pogledajte.



Nakon Kojime, dolazi moj ljubimac, kojeg bi najradije unajmila na par dana... err... back on topic. Cliff Bleszinski. I Gears of War 3. Najočekivaniji moj naslov na ovogodišnjoj konferenciji. CliffyB je pretstavljao gameplay svojih Gearsa, koji izgledaju poprilično drugačije nego prva dva nastavka. Igra ima puno više boja, i od onolikih gamadi za klanje, nađe se i pokoja žuta tikva sa zelenilom oko vas. Izgleda dobro, iako mi je ono sivilo nekak više priraslo srcu. Igru ne čini cijela muška postava, nego su Marcus i ekipa dobili i žensku pomoć. Također, podržavan bude i co-op i to za četiri igrača, i puuuno nove gamadi za ubijanje. Nažalost, ovdje nema opcije 'ride brumak' :(. I gameplay video.



Veće iznenađenje je došlo iz Cryteka kojeg je Microsoft ipak nekako potplatio, pa nam dolazi nova igra pod nazivom Kingdoms. Nisu si dali baš previše truda pa je prikazan samo teaser. Sudeći po njemu, ovo bude neka kopija God of Wara i filma 300. Žarko očekujem kick scenu u bunar. This is Sparta !!!



Nakon toga, došla je najava Halo: REACH-a. Nisam više neki ljubitelj Haloa, pošto sam Halo 3 ispeglala uzduž i poprijeko sa preko 500h igranja. Onih užarenih glava mi je več bilo dosta gledati. Prikazani trailer je lijepo dao naslutiti poznati gameplay, i nešto malo borbe u svemiru koja mi je više vukla na Star Wars. Očekivala sam neku ozbiljniju prezentaciju od Bungiea, no nismo dobili ništa impresivno i novo, eventualno ta događanja u svemiru koja me i nisu baš previše privukla. No živi bili pa vidjeli.



Sad dolazi prava stvar, i jedina stvar koju sam očekivala od Microsofta da kvalitetno odrade, a ne da se izblamiraju ko prošle godine, naravno pričam o Project Natalu, koji je dobio službeno ime - Kinect. Kinect nije kamerica, več neki senzor pokreta koji bude, kako Microsofci kažu, omogućiti igranje bez uporabe joysticka. Prezentacija im je bila odlična, iako nekako ne vjerujem da je to moguće.
Naime, evo nekih videa pa prosudite sami:
Kinectimals Demo
Your Shape

And the oscar goes to ... XBox360 slim. Ajme, jezik mi je pao do poda dok su izvukli iz normalnog XBoxa ovaj slimić. Naime, ovaj slim ima više USB portova, veći HDD, i to od 250gb koji je ugrađen u samu konzolu, te Wi-Fi. Slim je već pušten u prodaju po cijeni kao XBox360 Elite. Arcade verzija slima bude isto dostupna, i to drastično jeftinija. Čini mi se da bude iznosio oko 900kn.
I za sam kraj, Microsoft je podijelio XBox360 slim svima koji su prisustvovali konferenciji. Sretnici :(.



SONY press conference
Ah Sony, moj Sony. Svake godine sve gore i gore. Na pozornici nas je dočekao Jack Tretton, koji nas je uveo u program, te najavio dolazak Kaza Hiraia. On je pričao skoro pola sata o tome kako je samo PS3 kompatibilan sa novim 3D načinom igranja. Po meni čista budalaština, i trošenje vremena na konferenciji. Zašto? Zato jer večina korisnika još nema ni HD TV, a kamoli da će kupovat 3D TV koji bude imao cijenu oko 10,000kn. Gaming u 3D je još uvijek budućnost, a ne sadašnjost. Tek su se počeli prikazivati 3D filmovi, i to u kinu, a rijetki su oni koji posjeduju 3D monitore. Iskreno, još ni ne vidim potrebu da gledam nešto u 3D. Za par godina možda da, ali sad je još uvijek to neostvarivo.



Poslije toga se pojavila glavna faca Guerrilla Gamesa, sa najavom nove PlayStation 3 ekskluzive, Killzonea 3. Naravno, bilo je priča kako Killzone 3 bude prva igra u 3D, samo neznam tko ju bude, od nas običnih gamera, zaigrao u 3D. Ali dobro. Igra izlazi početkom sljedeće godine, i iskreno, jedan od večih naslova kojemu se veselim. Prikazan je gameplay trailer koji na prvi pogled ne izgleda ništa spektakularno. Borbe na platformama, i poznato lice Seva sa jetpackom. Nikad mi jetpackovi, ni pucanja iz zraka nisu bili dragi, tako da sumnjam da se i ovdje stanje bude promijenilo. Jedino čemu se nadam je to da su Guerrillovci toliko pametni, i da od KZ3 multiplayera nebudu napravili Call of Duty. Gameplay trailer



Ok, sad ide dio s kojime se ja neću previše zamarati, jer me stvarno ne zanima previše, a to je PlayStation move. Novi motion kontoler direktno iz Sonya, koji izgleda kao lizalica koja mijenja boje. Nemogu si zamislit igranje gore navedenog Killzonea 3, kojeg smatram ozbiljnom igrom, tako da skačem po sobi i mašem s motion kontrolerom. To je dobra ideja za društvene igre, ali za ovo mi to jednostavno ne leži. Sječam se da je Nintendo sa Wii-jem izveo odličan posao u Resident Evilu, iako čisto sumnjam da to može izvesti, naprimjer Sony u Killzoneu 3.
Prezentacija Playstation movea je potrajala skoro sat i nešto više, i več mi je toliko bilo dosadno da sam htjela otići spavat.
No svejedno, par videa ako baš nekog zanima:
Tiger Woods 11
Sorcery



Nakon dosade, najavljen je PlayStation Plus. Online usluga koja se bude naplačivala (nešto kao xbox LIVE). Postojat će godišnja pretplata za $49,99, ili pak tromjesečna za $17,99. Korisnici sa pretplatom budu imali pristup avatarima, demoima, PSN igrama, dynamic temama i još mnogo toga. Najavljeno je da prva tri mjeseca budu besplatna pa ćemo vidjet što će ispasti iz toga. Također, PlayStation network kakvog sad poznamo če ostati i dalje besplatan, znači igranje online se neće naplačivati.

Ono zbog čega sam ostala budna, i grizla nokte na nogama od dosade uz PlayStation move, su prikazali zadnjih dvadesetak minuta. Dakako, pričam o igrama. Pa krenimo redom.
Najavljen je Assassins Creed: Brotherhood, što i nije neka nova vijest pošto smo to znali i prije E3-a. Nije ništa novo rečeno o igri nego je samo prikazan trailer. Sram ih bilo.
Također, dobili smo, zamislite i Final Fantasy XIV trailer. Svi korisnici koji su kupili Final Fantasy XIII imaju pravo na Final Fantasy XIV betu, naravno, ako nam se posreći.
Zatim je prikazan Gran Turismo 5 trailer. To rade več koliko ono ... pet godina? Da, i dobijemo samo trailer. Odlično. Igra podržava full 3D pa odmah do obližnjeg dućana po 3D TV. Datum izlaska je ove godine. Da, da, dočekali smo i to - 2. studeni 2010.
Prikazan je i inFamous 2 trailer, koji uz mnoge promijene i dalje izgleda odlično.

Završetak Sonyeve konferencije zaslužio je Twisted Metal. Dečki su se lijepo potrudili oko prezentacije i intro videa. Došli su 'dečkiči' klaunskih facica, i sa motorkama u rukama na pozornicu i prezentirali svoju novu igru, za koju mislim da bude jedna od boljih na PS3... iako me grafika i nije baš oduđevila.



I tako je Sonyeva konferencija došla kraju. Bila je puno lošija nego zadnjih par godina, i veliki im je propust to nepotrebno govorenje o 3D, i malo previše o PlayStationn moveu, a premalo o igrama zbog kojih smo svi mi žrtvovali dva sata svog života.
Također mi je žao što nije bilo nikakve riječi o Last Guardianu, ni o Final Fantasyu versus XIII. Al eto, bude bolje

Comment (1) - Print - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off
Half fine, half not
Bipolar makes her rot
Constantly Shot
Programmed as a Robot

Currently playing:
Battlefield: Bad Company 2 (PS3)

My current desktop:




Why do you hate me?
Persecute me?
I've done no wrong.
Unless curiosity is a crime.
In that case arrest me!
Clap me in irons,
This is my escape,
I've already done my time!

Just because our society is different...
Rebellion??
Just because we're not prejudiced...
Rebellion??

Shunned by the public,
Burned by your lies.
Exaggerated.
The media sensationalise.
I experiment
And try to learn.
I outsmart you
That's what you despise!

(I don't remember...)
(When did we declare war?)
(I don't remember...)
(When did I die?)


Just because our society is different...
Rebellion??
Just because we're not prejudiced...
Rebellion??

provided by search engine optimization firm

Blog najbolje radi ako koristite:

Spread Firefox Affiliate Button

Every day I use you,
yet I wish to throw
you aside
like so much garbage,
But I cannot.
You are a part of my life
that has been
inextricably entwined
around the core
of my very being.

Why must I need you
this way?
Life would be so much
simpler if you were gone.

I try to turn away
but you beckon to me.
Use me! Use me! you cry.

Alas. All is lost.
I sit down.
I hit the switch.
You blink into life,
and the world is
just a mouseclick away.


Izdvojeno »
Monthly update:

.11.2010
.10.2010
.9.2010
.8.2010
.7.2010
.6.2010
.5.2010

Recenzije:
[coming soon]

Events:
E3 2010
Najbolje od 2009.
E3 2009 Awards
Najbolje od 2008.
E3 2008 Awards
E3 2008

click here to send me an email

PSN:
CyberChara