ponedjeljak, 17.05.2010.

Monthly update .5.2010

Napokon sam se odlučila što budem izvela sa ovim blogom. Pobrisala sam pola postova pošto ih je bilo ipak previše... a odlučila sam da budem pisala jednom mjesečno, i to samo o tome što sam igrala taj određeni mjesec, možda se ponekad i zalomi nešto iz moga života.

FINAL FANTASY XIII
Platforma: PlayStation 3
Rating: T (teen)
Ocijena: 9.0/10

Zbog ove igre sam prvenstveno kupovala PS3 i čekala četiri godine na nju, da se na kraju, razočaram (ili možda ne?). U ovom nastavku glavna heroina je Lightning. Ima sličan karakter kao i ja, znači da sam ju odmah zavoljela na neki način. Ne priča puno, hladna je izvana, ne pokazuje emocije a zapravo grize sama sebe iznutra. Kao i u svakom nastavku serijala, sa vama je ekipica s kojom spašavate svijet. Tu je Snow, zaručnik Lightnine sestre Serah. Pomalo glup lik i glavni preserator u igri, još uvijek ga nisam zavoljela, a i ima čarapu na glavi. Spomenula sam Serah, naime ona je Lightnina mlađa sestra, i buduča žena glavnom preseratoru iliti čarapoljupcu. Zatim imamo dvojac koji nam se vratio iz prošlosti, a to su Fang i Vanille. Vanille je optimističan lik, koji uvijek daje nadu ostatku ekipe, i unese radost i sreću u teškim situacijama, dok je Fang totalna suprotnost njoj. Tamna, ozbiljna i povučena u sebe. Također, glavni joj je cilj zeznut cijelu ekipu na kraju. I za kraj, tu nam je Sazh. Veseli crnac, i najozbiljniji lik u igri. Upustio se u avanturu samo da spasi svoga sina. Još da ima ozbiljna oružja kao što je on sam nebi bilo problema.
Priča je dosta teška za svatit, ako se ne čitaju datalozi kroz igru. Također razlika između l'Cie i fal'Cie bila je i meni malo teža za shvatit, no priču ne želim spoilat.
Ono što me malo smetalo je ta velika linearnost i užasno dugi, beskrajni hodnici. Nema mogučnosti istraživanja, nema shopova ni nikakvih cute stvorenja koja vas lijepo dočekuju u selima. Ma da, nema ni sela. Ta se linearnost razbija dok nakon 50 sati igre, dok se dođe na otvoren prostor na kojem se može zadržati i do 100 sati.
Nije jedan od epic nastavaka u serijalu, definitivno nije ni najgori te ga se definitivno vrijedi odigrati. Također igra ima animacije kakve još nisam vidjela u nijednoj igri. EyeCandy :)



GOD OF WAR III
Platforma: PlayStation 3
Rating M (mature) | AO (adults only)
Ocijena: 9.6/10

Iskreno, nemam pojma zašto sam kupovala ovu igru. Vjerojatno zato što je moj dragi cmoljio cijelo vrijeme kako je Kratos največi badass u svijetu igara. Ja nisam fan takvog gameplaya, pa igru nisam imala namjeru zaigrat. Al evo, sad sam tu sa 100% prolaskom.
Trebalo mi je malo dulje da se priviknem na toliko nabijanje po kontroleru, pošto sam odavno zaboravila kako je bilo igrati GoW na PS2. Igra je EPSKA. EPSKA ! Animacije su epske, borbe su epske, krv frca u epskim razmjerima i boss borbe su jednostavno epske. Dakako, Kratos (za one koji neznaju, glavni lik u igri) po običaju ubija sve što mu se nađe na putu, sa ciljem da ubije svog oca Zeusa i ispuni svoju osvetu. Tokom igre se ubijaju sve preostali bogovi u grčkoj mitologiji, i to sa popriličnom brutalnosti i bez cenzure. Ovako krvavu igru nisam več dugo vidla, i ako netko ima problema sa bijesom, neka zaigra ovo.
Gameplay je standardni, kombiniraj combo, roll lijevo, roll desno, trgaj glavu, combo, roll, trgaj neprijatelja na pol i tako to...
Zagonetke su predobro napravljene, stvarno su si dali truda, također i predivne lokacije za vidjet. Svaka čast Santa Monici, odradili su vrhunski posao. Definitivno igra koja se mora imati u kolekciji i odigrati.



Comment (2) - Print - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off
Half fine, half not
Bipolar makes her rot
Constantly Shot
Programmed as a Robot

Currently playing:
Battlefield: Bad Company 2 (PS3)

My current desktop:




Why do you hate me?
Persecute me?
I've done no wrong.
Unless curiosity is a crime.
In that case arrest me!
Clap me in irons,
This is my escape,
I've already done my time!

Just because our society is different...
Rebellion??
Just because we're not prejudiced...
Rebellion??

Shunned by the public,
Burned by your lies.
Exaggerated.
The media sensationalise.
I experiment
And try to learn.
I outsmart you
That's what you despise!

(I don't remember...)
(When did we declare war?)
(I don't remember...)
(When did I die?)


Just because our society is different...
Rebellion??
Just because we're not prejudiced...
Rebellion??

provided by search engine optimization firm

Blog najbolje radi ako koristite:

Spread Firefox Affiliate Button

Every day I use you,
yet I wish to throw
you aside
like so much garbage,
But I cannot.
You are a part of my life
that has been
inextricably entwined
around the core
of my very being.

Why must I need you
this way?
Life would be so much
simpler if you were gone.

I try to turn away
but you beckon to me.
Use me! Use me! you cry.

Alas. All is lost.
I sit down.
I hit the switch.
You blink into life,
and the world is
just a mouseclick away.


Izdvojeno »
Monthly update:

.11.2010
.10.2010
.9.2010
.8.2010
.7.2010
.6.2010
.5.2010

Recenzije:
[coming soon]

Events:
E3 2010
Najbolje od 2009.
E3 2009 Awards
Najbolje od 2008.
E3 2008 Awards
E3 2008

click here to send me an email

PSN:
CyberChara